Koulun jälkeen

Mihin me mennään töihin?


Digitaalisen viestinnän opiskelu painottuu työelämälähtöisyyteen. Opiskelujen aikana pääset verkostoitumaan alalla toimivien yritysten kanssa erilaisissa projektitehtävissä ja työharjoittelussa. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja työtehtävät monipuolisia.


Työnimikkeet

Digitaalisen median osaajien työpaikat löytyvät digitoimistoista, yritysten ja organisaatioiden viestinnästä sekä media-alan asiantuntijatehtävistä ja projekteista. Listasimme alle valmistuneiden tavallisimpia työnimikkeitä. Työnkuva voi koostua myös näiden roolien yhdistelmästä.

Front-end developer kehittää sivustosta sen osan, minkä näet. Front-endiä on sivuston ulkoasu (CSS), sivuston rakenne (HTML) ja kaikki JavaScriptillä luodut sivuston dynaamiset toiminnallisuudet.Konseptisuunnittelun tuloksena valmistuu suunnitteludokumentti, jonka avulla voidaan luoda esimerkiksi asiakkaan tarpeet täyttävä verkkosivusto.eli käyttöliittymäsuunnittelija, päättää miltä palvelu, tuote tai verkkosivu näyttää näytölläsi. Erilaisia käyttöliittymiä on nykyään joka paikassa, aina autoista jääkaappeihin.eli käyttökokemussuunnittelija tekee palvelusta, tuotteesta tai verkkosivusta mahdollisimman miellyttävän käyttää.Social Media Manager tietää milloin yrityksen someseuraajat ovat aktiivisimmillaan. Suunnittelee ja toteuttaa esimerkiksi digitaalisia markkinointikampanjoita ja kerää ja analysoi niiden tuloksia.muotoilee palvelun käyttäjälähtöisemmäksi ja parantaa palvelu- ja asiakaskokemusta.Mitä meistä tuli isona?

Kuva Simosta

Simo
UX-designer @ Kisko labs
Opinnot Metropoliassa 2013-2017

”Alalla ei pärjää, jos kokee että on valmis, kun tulee koulunpenkiltä.” - Opiskelu antaa avaimet uuden oppimiseen

Lue lisää
Kuva Mikaelista

Mikael
Developer, designer, co-founder @ Evermade
Opinnot Metropoliassa 2009-2011

”Tekemällä kehittyy. Unohda kaikki muu.”

Lue lisää
Kuva Ninasta

Nina
UI/UX-designer @ Lamia
Opinnot Metropoliassa 2014–2018

”Mitä enemmän on valmis laittamaan itseään likoon jo opiskeluaikana, sitä enemmän aukeaa myös uusia mahdollisuuksia.”

Lue lisää